Sunday, August 8, 2010

Ramadan Kembali.

Entry kali ini saya paparkan lagi foto-foto dari Timur Tengah untuk dikongsikan bersama..
Ada yang dari Mesir ada yang dari Mekah..

Saya paparkan dahulu foto dari dalam Masjidil Haram.. sebenarnya di dalam masjid ini dibenarkan membawa kamera. tapi disebabkan kamera saya besar, jd sy tak mahumenimbulkan kecurigaan penjaga masjid. gambar ini saya rakamkan menggunakan hp saya..
masjidil haram terlalu besar.. boleh sesat dibuatnya..

Inside Masjidil Haram

Mekah

ada lagi foto di tmpat saie, nnt saya masukkan..
kini kita berlaih ke Mesir pula.. di sebelah Kaherah, orang orangnya gemar bertadarus di masjid. Semasa foto ini dirakam mereka berhenti rehat sekejap. mgkn ada gangguan daripada kami yang lalu lalang di situ..


Tadarus


gambar di bawah ini diambil di Masjid Al-Azhar. Banyak pelajar menelaah di sini dan tak kurang yang mencari ketenangan..

Iqra'

ini pula foto dari Ladang Unta di Hudaibiyah, Mekah. Sihat-sihat unta di situ. Susu unta boleh diminum di situ tapi tidak boleh dibawa balik. Susu unta tidak hanyir dan sedap. saya minum 2 botol. satu botol berharga 5 riyal..

Lunch

Mum, I need you.

Camel Staring


Sekejap sungguh masa berlalu... dah nak tiba ramadan lagi.. semoga Ramadan kali ini memberi keberkatan.. Selamat berpuasa untuk semua.. nnt ada masa, sy masukkan lagi gambar.. salam sejahtera ke atas kamu :)

Salam Ramadan
RozekRuzaini
012 9180401
JB

No comments: