Monday, September 3, 2012

Hujung Minggu di Kuala Lumpur !!

Hai semua.. Mesti ada yg baru balik jalan-jalan sbb 3 hari cuti.. Saya pun bercuti jugak tapi mcm tak bercuti sebab ke KL ambil gmbar utk kerja dan suka-suka.. so separuh kerja separuh cuti. hehe

OK, hari Jumaat hari tu saya pegi KL. saja nk tgk sambutan Merdeka ke 55.. tahun yg akhir saya ke Dataran Merdeka tahun 2007 masa sambutan ke 50 tahun.. Kemeriahan tu berbeza daripada tgk di TV berbanding kita pergi sndr ke dataran tu.

Tapi Jumaat tu saya smpai lewat. Dalam pukul 9 pagi sbb saya dari JB pun dah pukul 5 pagi.., jd perarakan perbarisan dah habis.. yang tinggal hanya nyanyi-nyanyi dan ucapan PM..

IMG_6841

Kemudian dapat la ambik gmbar mana yang sempat.. saya mmg suka pegi depan pentas koir.. seronok tgk orang bersemangat nyanyi lagu lagu kebangsaan Malaysia.. Kebanyakan yang ikut aktiviti ni pelajar sekolah sekitar selangor dan KL. ada jug apelajar universiti dan Maktab Perguruan.. Semua orang nyanyi semangat walaupun kena panas. hehe

IMG_6598

IMG_6702

IMG_6870
 Nana pun happy dpt tgk sambutan.. Lebor dia gelak. hehe

IMG_7134

IMG_7152

IMG_7427

Saya rasa bersyukur menjadi rakyat Malaysia.. Hargailah keamanan yang ada.. Bukan semua negara dapat kecapi macam yg kita ada sekarang...

Kemudian, hari ahad sy terlibat dengan pameran Guerilla Photography Exhibition di Avenue K. saya pamerkan 10 travel photo terbaik saya di situ. Pameran ini anjuran PhotoMalaysia dan beberapa agensi yang lain. Seronok dapat tgk foto orang lain, bertemu dgn fotografer terkenal Malaysia, tukar-tukar pendapat dan dapat pengetahuan baru.. Terima kasih tak terhingga untuk Nana sayang yang bersungguh-sungguh tolong saya tampalkan foto di mounting board, tampal di didinding pameran, dan juga Maz n Yid yang tolong buat kerja-kerja printing.. hehe.. Kalau mereka bertiga takda, mesti susah sy nk buat sorang-sorang semuanya.. Thanks to Shida (adik Maz) sbb dtg n bg support.. Thank u guys.. Terima kasih juga buat kawan-kawan yang ucapkan tahniah  utk saya.. terima kasih atas support anda. rasa terharu sangat...

IMG_0763

IMG_0791

IMG_0795

IMG_0799

IMG_0788

Kepada kawan-kawan yang ada di KL tu, jgn lupa datang Avenue K ( berhadapan bangunan KLCC). Kat sini ada beratus-ratus foto yang dipamerkan. cantik-cantik dan mcm-mcm genre yang mereke ketengahkan..
Nanti kalau datang dekat board saya, jgn lupa sign ok? :)

Ok lah. jumpa lagi nnt.. bai..

ROZEKRUZAINI
012 9180401
JB



No comments: