Wednesday, September 25, 2013

E Book : 30 Tips Mengembara oleh ROZEKRUZAINIE book 30 Tips MENGEMBARA oleh ROZEKRUZAINI kini boleh dibeli secara online. Buat anda yang gemar mengembara sendirian tanpa menggunakan pakej pelancongan, e book ini sesuai untuk anda.

Di dalamnya , sy kongsikan tips tips merancang untuk mengembara, perkara-perkara yang perlu diberi perhatian semasa mengembara dan ketika ingin pulang ke tanahair. Pelaburan anda ke atas e book ini pasti berbaloi kerana apa yang saya kongsikan adalah berdasarkan pengalaman saya yang gemar mengembara semenjak 2006.


Pelaburan anda hanya RM 20


Sebahagian daripada kandungan  ebook 30 Tips Mengembara oleh ROZEKRUZAINI

Semak pasport dan pejabat kedutaan
" Sekiranya anda akan mengembara ke negara luar, pastikan pasport anda masih sah 6 bulan dari tarikh hari anda akan berlepas. Ini bertujuan mengelakkan masalah di kaunter imigresen Malaysia dan luar negara.

Sebagai contoh, jika anda akan mengembara pada 14 November 2013, pastikan pasport anda masih sah sehingga hingga tarikh terakhir 14 Mei 2014 dan lebih. Sekiranya, anda mengembara bertarikh 30 November 2012, pasport anda telah kurang 6 bulan dari tarikh terakhir tamat tempoh pada 14 Mei 2014.Anda adalah digalakkan untuk memperbaharui pasport anda sekiranya bimbang kurang tempoh 6 bulan dari hari anda mula mengembara.

Buat satu salinan muka depan pasport anda samada dengan kaedah ‘scan’ atau fotostat dan minta 
keluarga atau rakan rapat anda untuk menyimpannya sepanjang anda tiada. Pasport telah diimbas, anda boleh simpankannya di dalam email anda atau menghantarnya salinan itu kepada rakan rapat anda. Ini bertujuan untuk mengelakkan sebarang maslah sekiranya berlaku kecurian dan kehilangan pasport di negara luar......."

Dapatkan tips-tips sepenuhnya di dalam 
E Book : 30 Tips Mengembara oleh ROZEKRUZAINI 
melalui 
Kad Kredit, Kad Debit dan PayPal dengan hanya KLIK
 'BUY NOW' -ROZEKRUZAINI-No comments: